Ghidul meselor delicioase. Cum alegi vinul potrivit la mâncarea potrivită

Există 5 tipuri de gust pe care trebuie să le înțelegi ca să devii un expert în combinarea mâncării cu vinul potrivit. În acest articol vom vorbi despre acestea, dar și despre alte metode la fel de eficiente care îți pot indica cum să potrivești vinul cu preparatele culinare în funcție de textura, vârsta sau consistența acestuia. 
Sunt cinci reguli esențiale de asociere a vinului cu mâncarea între care putem alege sau le putem combina, după plac:

1. Bea și mănâncă ce îți place
Dacă ești genul de persoană spontană care preferă să se ghideze după instinct, ar trebui să știi deja că cel mai potrivit lucru pe care îl poți face este să alegi un vin pe care îți dorești să-l consumi oricum. Astfel, chiar dacă vei eșua cu asocierea, tot te vei bucura să bei dintr-un vin care ți-a căzut cu tronc. Când mâncarea și vinul nu își potențează reciproc aromele, tot poți ieși în câștig; bea o gură de apă sau ia o bucățică de pâine între îmbucături și vin și papilele tale gustative vor fi păcălite să experimenteze separat gusturile.