Burtă de crap prăjit

Poate cea mai ușoară rețetă, de a pregăti dintr-un pește, un preparat foarte, foarte gustos. Mai ales din burta unui crap voinic și sănătos. Carnea albă, aromată și gustoasă care se transformă într-o carne aurie și suculentă ce se topește în gură ca să-ți lase aroma mirifică și unică a crapului prăjit. Și asta nu e tot, ea trebuie să completeze gustul unic și deosebit a pielii crocante a crapului prăjit. Și pe lângă cărnița aromată, nu-mi mai doresc decât un pahar de vin alb sec și înmiresmat la sfârșitul unui astfel de festin.

Așa că acum, nu ne rămâne decât să trecem la treabă!

 

 Ingrediente:

2-4 rondele de crap (în funcție de câte porții doriți să faceți)

½ cană de ulei de floarea soarelui

2-3 linguri de făină

1 ou

1 lămâie (zeama de la) și pentru ornat

sare și piper după gust

Pregătire:

Spălați bine crapul și porționați-l. Asezonațile cu sare și piper după gust.

Într-un bol adăugăm oul, îl bătem bine și punem și făina în acest bol. Amestecăm bine!

Prin acest amestec trecem rondelele (burta) și le ungem bine pe ambele părți.

Încingeți o tigaie cu uleiul de floarea soarelui. Când uleiul e încins, burta de crap o scoatem din bol, o scuturăm de surplusul de ou și făină și o introducem în tigaie pentru prăjit.

Prăjim 4-5 minute (la foc moale) pe fiecare parte (ca să nu se ardă). Scoatem carnea din tigaie și o punem într-un alt bol care a fost tapetat anterior cu bucăți de prosop de hârtie, pentru a i se scurge surplusul de ulei.

Montăm în farfurie burta de crap cu lămâia de decor. Cu zeama de lămâie stropim bine peștele.

Și mie îmi place la nebunie o porție babană de crap, cu o mămăliguță aburindă alăturea și cu mult mujdei de usturoi alături.

Voi vă puteți servi burta de crap cu tot ce vă place mai mult! Savurați pe deplin această gustoasă carne!